Kezdd velünk a karriered! – Gyakornoki Program

Kezdd velünk a karriered és légy a KIFOR gyakornoka. Ismét gyakornoki programot hirdetünk, ezúttal már négy intézménybe: Brüsszelbe, az Európai Parlamentbe, a bukaresti Parlamentbe, Kolozsvár Polgármesteri Hivatalába és a Kolozs Megyei Tanácsba is.

Kiknek szól a program?

- Azoknak, akik 2018-2019-as tanévre hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek közigazgatás, jog, kommunikáció vagy akár nemzetközi kapcsolatok szakokon (nem kizáró jellegű)

- Azoknak, akik megfelelő idegen nyelvi ismeretekkel rendelkeznek. Akik a román nyelv ismerete mellett az Európai Parlament valamely munkanyelvét – az angolt, a németet, vagy a franciát – legalább középfokon beszélik.


- Azoknak, akik megfelelő elméleti ismeretekkel rendelkeznek a négy intézményről, de legfőképp az Európai Unió működéséről.

- Azoknak, akik számára nem okoz nehézséget a csapatmunka, a nemzetközi környezet és az egymáshoz való alkalmazkodás

Milyen dokumentumok szükségesek a jelentkezéshez?

 

- Fényképes szakmai önéletrajz (életkor, értesítési cím, telefonszám, e-mail cím megjelölésével)

 

- Hallgatói jogviszonyt igazoló dokumentum és "A kártya" diákigazolvány.


- Idegennyelvtudást igazoló dokumentumok (A nyelvi kompetenciákról bármilyen írásos igazolást elfogadunk pl. egyetemen tanult nyelvekről szóló igazolás, idegen nyelven végzett egyetemi tanulmányokról szóló igazolás, nyelvvizsga, diplomák, stb.)

- Motivációs levél maximum egy oldal terjedelemben, melyből kitűnik, hogy miért szeretnél a gyakorlatra jelentkezni, milyen elképzeléseid vannak a gyakorlattal kapcsolatban, illetve miképpen illeszkedik a program a jövőbeni terveidhez

- A jelentkezéseket a kért dokumentumok elektronikus másolataival együtt a kvarifiatalok@gmail.com mail címre kérjük elküldeni 2018 október 5. 23:59

 

 

Hogyan épül fel a program?

A beküldött jelentkezések alapján kiválasztjuk a 6 nyertes diákot, akik számára egy 6 hetes szakmai gyakorlat veszi kezdetét, amely keretein belül 2-2 hetet töltenek el Kolozsvár Polgármesteri hivatalában és a Kolozs Megyei Tanácsban, valamint 1-1 hétig betekintést nyerhetnek a Bukaresti Parlamentbe és Brüsszelben Winkler Gyula Európai Parlamenti képviselő munkájába.

A program ingyenes és 6 hétből tevődik össze, amelynek várható ütemezése a következő:

·      2018. október 15 – november 11 - Kolozsvár

·      2018. november 12 – 18 – Bukarest

·      2018. november 19 – 25 – Brüsszel

 

Amennyiben egy nyertes pályázó, visszalép a programtól úgy meg kell térítenie az utazás és a szállás ráeső költségeit.


Mi az, amit kínálunk?

-  Babeș – Bolyai Tudományegyetemmel és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel kötött megállapodásunk értelmében egy igazolást kaptok tőlünk, amit az egyetemetek elfogad, mint szakmai gyakorlatot.

- A brüsszeli és bukaresti tartózkodás idejére szállás, egyszeri étkezés, illetve úti költség

- Gyakorlatias tapasztalatszerzést.

- Finom kávé, fiatalos és dinamikus csapat és megannyi élmény.

 

További információk:
E-mail: kvarifiatalok@gmail.com
Tel: +40770271906 (Iklandi Boglárka)