Kiválasztotta gyakornokait a KIFOR!

Megvannak a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum gyakornoki programjának sikeres pályázói, az a hat fiatal, aki idén részt vehet, a több intézményt is érintő „Kezd velünk a karriered!” elnevezésű gyakornoki programban.

Idén szeptember 3 és október 5-e között pályázhattak azok a gyakornokjelöltek, akik hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, ismernek legalább egy nemzetközi nyelvet és rendelkeznek a KMDSZ által kiadott A Kártya” diákigazolvánnyal.” – beszélt a nemrég lezárult kiválasztási folyamatról Balló Tamás, a KIFOR elnöke. A pályázóknak részletesen be kellett számolniuk eddigi tevékenységükről egy motivációs levélben, valamint bizonyítaniuk kellett, hogy megfelelő ismereteik vannak az Európai Unióról és annak működéséről. A hat nyertes pályázó jövő hétfőtől kezdődően hat hétig tartó szakmai programon vehet részt Brüsszelben, Bukarestben és Kolozsváron. A 15 pályázó közül Antonya Bence, Barabási Ernesztina, Daragus Andrea, Mold Fruzsina, Koszorús Anita, valamint Salamon Noémi pályázatai kapták a legtöbb pontot.

Csoma Botond, az RMDSZ Kolozs megyei parlamenti képviselője hangsúlyozta “Ahhoz, hogy egyre több fiatal vállaljon közszereplést szükséges, hogy megismerjék az intézményrendszert, amelyben nap mint nap tevékenykedni kell. A KIFOR gyakornoki programja kiváló lehetőség arra, hogy az érdeklődő fiatalok testközelből ismerkedjenek meg az ország és az EU intézményeivel." A képviselő elmondása szerint örömmel támogatja a KIFOR kezdeményezését, hiszen ezáltal szakmailag is képzett, új fiatalok kerülnek a szervezet közelébe.

Winkler Gyula európai parlementi képviselő szerint “Szakmai tudást és olyan személyes tapasztaltokat fognak szerezni a "Kezd velünk a karriered" program gyakornokai Brüsszelben, amelyek kiegészítik és kerekké tesszik a KIFOR által szervezett képzést, azért mert a helyi, az országos valamint az Európái Uniós szabályok és lehetőségek ma már egyformán hatnak az életünkre és tevékenységünkre. Minden sikeres erdélyi fiatalnak ma elengedhetetlen az Uniós lehetőségek alapos ismerete. Ebben segít a KIFOR, Kezd velünk a karriered gyakornoki program Európai Uniós szakasza.