Október 5-ig várják a jelentkezőket a KIFOR gyakornoki programjára!

Péntekig, azaz október 5-e éjfélig még lehet jelentkezni a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum által meghirdetett „Kezdd velünk a karriered” gyakornoki programra, amelyen hat szerencsés fiatal betekintést nyer a hazai közintézményekbe és a brüsszeli Európai Parlamentbe.

Azok a diákok jelentkezhetnek, akik közigazgatás, jog, kommunikáció vagy akár nemzetközi kapcsolatok szakokon tanulnak, és érdekli őket a romániai és az európai közintézmények működése és mindennapjai. Az ambiciózus fiataloknak az önéletrajzon és a motivációs levélen túl megfelelő tudással kell rendelkezniük az EU intézményeinek működéséről.

„A tavaly indítottuk a gyakornoki programot, amely már az első kiadás alkalmával is nagy sikernek örvendett. Az előző években a gyakornokok a parlament, a megyei tanács és a kolozsvári városi tanács működésébe nyerhettek betekintést, az idén emeltük a szintet és egy új helyszínnel bővítettük a programot, ugyanis ettől az évtől a gyakornokoknak lehetőségük lesz megismerni az Európai Parlament működését” – nyilatkozta Balló Tamás, a KIFOR elnöke.

A Kezdd velünk a karriered gyakornoki program részletei megtalálhatók a KIFOR honlapján, illetve a hivatalos Facebook oldalon is.

A KIFOR gyakornoki programját a Communitas Alapítvány, az RMDSZ Kolozs megyei szervezete és EPP Képviselőcsoport, Winkler Gyula európai parlamenti képviselő támogatta.