Hogyan lehetsz KIFOR gyakornok? Mutatjuk a részleteket!

Kiknek is szól a program?

- Azoknak, akik 2019-2020-as tanévre hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek közigazgatás, jog, kommunikáció vagy akár nemzetközi kapcsolatok szakokon (nem kizáró jellegű)

- Azoknak, akik megfelelő idegen nyelvi ismeretekkel rendelkeznek. Akik a román nyelv ismerete mellett az Európai Parlament valamely munkanyelvét – az angolt, a németet, vagy a franciát – legalább középfokon beszélik.

- Azoknak, akik megfelelő elméleti ismeretekkel rendelkeznek a négy intézményről, de legfőképp az Európai Unió működéséről.

- Azoknak, akik számára nem okoz nehézséget a csapatmunka, a nemzetközi környezet és az egymáshoz való alkalmazkodás

Milyen dokumentumok szükségesek a jelentkezéshez?

 - Fényképes szakmai önéletrajz (életkor, értesítési cím, telefonszám, e-mail cím megjelölésével)

- Hallgatói jogviszonyt igazoló dokumentum és "A kártya" diákigazolvány (vagy az ezt igénylő írásos igazolás).

- Idegennyelvtudást igazoló dokumentumok (A nyelvi kompetenciákról bármilyen írásos igazolást elfogadunk pl. egyetemen tanult nyelvekről szóló igazolás, idegen nyelven végzett egyetemi tanulmányokról szóló igazolás, nyelvvizsga, diplomák, stb.)

- Motivációs levél maximum egy oldal terjedelemben, melyből kitűnik, hogy miért szeretnél a gyakorlatra jelentkezni, milyen elképzeléseid vannak a gyakorlattal kapcsolatban, illetve miképpen illeszkedik a program a jövőbeni terveidhez

- A jelentkezéseket, a kért dokumentumok elektronikus másolataival együtt a kvarifiatalok@gmail.com mail címre kérjük elküldeni 2019 október 9. 23:59

 

Hogyan épül fel a program?

A beküldött jelentkezések alapján kiválasztjuk a 6 nyertes diákot, akik számára egy 6 hetes szakmai gyakorlat veszi kezdetét, amely keretein belül 2-2 hetet töltenek el Kolozsvár Polgármesteri hivatalában és a Kolozs Megyei Tanácsban, valamint 1-1 hétig betekintést nyerhetnek a Bukaresti Parlamentbe és Brüsszelben Winkler Gyula Európai Parlamenti képviselő munkájába.

A program ingyenes és 6 hétből tevődik össze, amelynek várható ütemezése a következő:

·     2019. október 14 – november 10 - Kolozsvár

·     2019. november 11 – 17 – Brüsszel

·     2019. november 18 – 22 – Bukarest

 Amennyiben egy nyertes pályázó, visszalép a programtól úgy meg kell térítenie az utazás és a szállás ráeső költségeit.

 

Mi az, amit kínálunk?

- Babeș – Bolyai Tudományegyetemmel és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári karával kötött megállapodásunk értelmében egy igazolást kaptok tőlünk, amit az egyetemetek elfogad, mint szakmai gyakorlatot.

- A brüsszeli és bukaresti tartózkodás idejére szállás, egyszeri étkezés, illetve úti költség

- Gyakorlatias tapasztalatszerzést.

- Finom kávé, fiatalos és dinamikus csapat és megannyi élmény