A járványhelyzetre való tekintettel elmarad az idei Kolozsvári Majális

Elmarad a május első szombatjára tervezett Kolozsvári Majális. A jelen pillanatban fennálló közegészségügyi helyzet, illetve a hatósági korlátozások miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy nem rendezik meg az idei Kolozsvári majálist. 

A szervezők azt ígérik, hogy a Kolozsvári Majálisra szánt erőforrásokat a járvány elleni védekezésre fordítják, azért, hogy jövőre ismét együtt ünnepelhessenek úgy a fiatalok, mint az idősek.

“Fontosnak tartjuk a Majálist, viszont a biztonság és az egészség mindennél fontosabb. Ebben az időszakban minden egyéb tevékenységünk szüneteltetjük és minden erőforrásunkat olyan projektekre fordítjuk, amelyek a közösségünket segítik, mint például a szomszedok.ro platform, amelybe partnerként kapcsolódtunk be és aktívan segítjük a város idősebb lakosait. A mihamarabbi találkozás érdekében mindenkit arra kérünk, tartsa be a hatóságok rendelkezéseit, maradjon otthon, hogy jövőre ismét találkozhassunk! - mondta Csorba Zsuzsa a rendezvény főszervezője.

A Kolozsvári Majális az elmúlt három évben a város magyarságának egyik legnagyobb szabadtéri rendezvényévé vált, amelyre a kicsik és nagyon egyaránt szívesen látogattak ki. Az elmúlt években olyan előadók látogattak el Colina Parkba mint, Varga Miklós, Antal Tímea, a 4S Street, Tompeti és Barátai, Mini és Max, a Kalotaszegi Legénytársulat vagy épp a Tokos zenekar.