Hova tovább Európa?

A Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum (KIFOR) idén sem hagyta ki a május 9-i Európa-napot. Hova tovább Európa címmel mini konferenciát tartottunk melyben beszélgetünk Európa jövőjéről, a Green Dealről, az Erasmus programokról és fiatalok lehetőségeiről, meghívottainkkal, Winkler Gyulával (EP képviselő), Dr. Molnár Gáborral (egyetemi tanár), Kémenes Edinával (gyakornok) és Gábora Andrással (gyakornok).  A mini konferenciát az érdeklődők a KIFOR Facebook oldalán követhették.

A beszélgetés során szó esett a Zöld Kisokosról is, melynek a létrejöttébe oroszlán szerepet vállalatak Winkler Gyula gyakornokai. A kisokos hétköznapi nyelven nyújt tippeket, akár olyan információkkal, hogy Csíkszeredában milyen cégek vannak szakosodva a hulladék újrahasznosítására.

A gyakornokok a kisokos bemutatása mellett beszéltek még a gyakornoki program által nyújtott lehetőségekről és tapasztalataikról. Az idei gyakornoki program is teljesen online térbe költözött ezért a gyakornokok a szobájukból vehettek rész akár egy uniós plenáris ülésen, mint megfigyelő.

A beszélgetés moderátora, Csorba Zsuzsi Emese (KIFOR elnök) azzal zárta a beszélgetést, hogy mindenkit arra buzdít, hogy aki csak teheti vegyen részt az ilyen fiataloknak szóló programokon, ugyanis rengeteg tapasztalatot és tudást nyerhet a részvevő.

A beszélgetés visszanézhető a Facebook oldalunkon. 

Az esemény támogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány.