Magunkat adtuk

A Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum második alkalommal szervezte meg a Magam adom! Című véradó kampányt Kolozs megyében. A projekt kezdeményezője, a Magyar Ifjúsági Értekezlet célkitűzéseinek megfelelően az idei projektünk is két célt szolgált. Első sorban, aktívan hozzájárultunk a vérkészlethez, egy csoportos véradást szervezve. Másod sorban, népszerűsítettük a véradást az online kampányunk segítségével.

A csoportos véradáson 22 személy vett részt, szervezetbeliek, tagszervezetbeliek, illetve érdeklődők. Aznap felállítottunk egy sátrat a véradó központ udvarára, mindenkit friss gyümölccsel, csokival és vízzel kínáltunk, természetesen díjmentesen. Az érdeklődőknek szórólapot, stickert is adtunk.

Lehetőséget nyújtottunk a kapott ételjegyek adományozására, ezeket összegyűjtve az Aksza gyermekotthonnak vásároltunk különböző tisztálkodási termékeket, amelyekre szükségük volt. A vérdaó nap utáni hetekben látogattuk el hozzájuk, ejuttatva az adománycsomagokat.

Az online népszerűsítő kampány során öt rövid videót forgattunk és tettünk közzé Facebook oldalunkon. Ezek összesen több mint 6000-es nézettséget gyűjtöttek. Nagy Zsuzsa Noémi, kolozsvári sürgősségi osztályon dolgozó aszisztens beszélt a véradás fontosságáról, illetve a vele kapcsolatos esetleges felmerülő kérdésekre adott választ.

Az esemény támogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány.