Pedagógus fórum sorozat 2021 tavaszán

A KIFOR Pedagógus fóruma 2015-ben indult el, azzal a céllal, hogy szakmai segítséget nyújtson a pályakezdő oktatóknak, nevelőknek. A fórum lehetőséget ad a szakmabeliek közötti tapasztalatcserére és olyan problémák megvitatására, amelyre az iskolában nincs lehetőség. Nagy örömünkre szolgál, hogy több célcsoportot is el tudnak érni a különböző előadások. Idén is partnerségben szervezte meg a Lékri Ifjúsági Egyesülettel

Az idei évad 4 előadást foglalt magába. Joós Andreának Tudatos tanítás címszó alatt tartott egy nyitott beszélgetést a résztvevőkkel. Szerinte tanárnak lenni menő, és a pedagógusi hivatás határtalan lehetőség megteremtője. Tárkányi Erika Tímea az interaktív módszerekről mesélt és ezek fontosságáról a tanításban. Ezek a módszerek közösségformálóak, előtérbe helyezik a tanulói aktivitást és interaktivitást a tanórák során. Ezt kiegészítésképp követte Gyöngyössi Csilla Kreatív szempontok a nyelvoktatáshoz című előadása, amely keretein belül a nyelvoktatás általános szempontjairól, nehézségeiről, fordulópontjairól beszélt. Az évadzáró alakalommal a meghívottunk Székely Melinda magyartanárnő volt, aki az iskolán kívüli tevékenységek szerepéről mesélt a középiskolai oktatás kapcsán. Előnyös, hogy az előadások többnyire, részleteiben kapcsolódtak egymáshoz. Valamilyen úton-módon összefonódtak, hiszen az oktatás színes és komplex.

Ezekre az eseményekre online került sor, amely egyben előny, hiszen könnyebb volt előadóinak részt venni az eseményen, a résztvevők is az otthounk kényelméből hallgatthatták az előadást akkor is, ha nem tartózkodtak Kolzosváron, de reméljük, mihamarabb személyesen is találkozhatunk, hiszen az igazi Pedagógus fórumhoz hozzátartozik a már megszokott teltház élménye.

A K Plusz program támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériumának Emberi Erőforrás Támogatáskezelője a Nemzeti Tehetség Program révén.

A projekt partnere a Lékri Ijfúsági Egyesület. Köszönjük a támogatást a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és Communitas Alapítvány.