Kezdd velünk a karriered! Gyakornoki program

Kezdd velünk a karriered! Gyakornoki program, de nem kell majd kávét főzni. Gyakornoki program, amely tényleg a gyakorlatról, az élményről és a tanulásról szól. Gyakornoki program, ami akár a karrieredet is elindíthatja.

Ha hallottál már a parlamentről meg a polgármesteri hivatalról, vagy a szeminárium alatt csupán elméleti szinen tanultál róluk, itt a lehetőség, hogy beleláss működésükbe!

Programunk arra hivatott, hogy belátást nyújtson a közintézmények működésébe, a résztvevők megtapasztalhassák, hogyan is működik például egy megyei tanács, vagy hogyan lesz egy ötletből törvényjavaslat, majd törvény.

Öt hétre kell számítani, amely során (illeszkedve az egyetemi órarendekhez) gyakorlati csapatos illetve egyéni feladatok lesznek, intézménylátogatások, tisztségviselőkkel való kerekasztalbeszélgetések. A program tartalmaz egy Bukaresti illetve Budapesti tanulmányi utat is.

Jelentkezéshez szükséges:

-        Rövid önéletrajz kiemelve tanulmányaidat, munkatapasztalatodat, önkéntes munkádat.

-        Hallgató jogviszonyt igazoló dokumentum

-        Motivációs levél legfeljebb egy oldalas terjedelemben, amely tartalmazza, miért jelentkeztél a programra, miért érdekel a politika vagy közigazgatás, illetve miképp illeszkedik a program a jövőbeli terveidhez, karrieropcióidhoz

-        rövid, legfeljebb egy oldalas beszámoló egy közösségi vagy politikai projektről, amiben részt vettél, vagy szerveztél.

A program Babes-Bolyai Tudományegyetemmel és Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel illetve az RMDSZ Kolozs Megyei Szervezetével partnerségben jött létre. Főtámogató: Communitas Alapítvány és Romániai Magyar Demokrata Szövetség

Jelentkezésedet várjuk e mailben a kvarifiatalok@gmail.com címre.

Jelentkezési határidő: november 10. 23:59