KIFOR Műhelytábor - Közösség a topON

2022. december 16-18. között a Kolozs megyei Ifjúsági Fórum, immár hagyományos módon, műhelytábort szervezett. A tábor helyszíne Kalotaszentkirály volt, házigazdánk pedig a Püspök panzió.

Az eseményünk célja a közösségszervezés volt. A tábor szervezésével szerettük volna megmutatni a Kolozs megyei magyar fiataloknak, hogy, miért is jó közösségben tevékenykedni és közösséghez tartozni. Különböző játékok, meghívottak tapasztalatai alapján, illetve szakmai workshopok által próbáltuk átadni a közösség építéshez szükséges módszereket és eszközöket.

A tábor péntek délután kezdődött, elsőként a regisztrációval és az ajándék átadással, ugyanis mindenkinek készítettünk egy melegítő, kapucnis, KIFORos felsőt. Majd ezt követően mindenki elfoglalta szobáját és kezdődtek is a csapatépítő, összerázó játékok.

A tábor második napját közös torna, valamint reggelizéssel kezdtük, majd elkezdődtek a szakmai workshopok (“Én és a csapatom”-workshop, “Tervezés és projektmenedzsment”-workshop). A workshopokat egy közös ebéddel folytattuk, illetve pályázati gyorstalpalóval és a jogi (Jogaink Egyesület), valamint közigazgatási kisokos bemutatóval. A nap második felében újra csapatépítő, összerázó, kreatív játékokat hoztunk a résztvevőknek, majd az estét egy közös vacsorával és kötetlen beszélgetésekkel zártuk.

Utolsó nap, vasárnap, reggeli után megtartottuk a tagszervezetek bemutatóit, hogy miután túl vagyunk az ismerkedésen és egy összeszokott csapat alakult ki, megismerjük egymás munkásságát is, nem csak személyiségét. A tagszervezeti bemutatók után egy közös kiértékelővel, visszajelzések begyűjtésével zártuk táborunkat.


Köszönjük a Nemzeti Együttműködési Alap támogatását, hogy ez a tábor létre jöhetett!