Ha nemzetközi ifjúsági mobilitásokkal, képzési programokkal vagy ösztöndíjakkal kapcsolatos kérdésed van, kezdd velünk!

Ha nemzetközi ifjúsági mobilitásokkal, képzési programokkal vagy ösztöndíjakkal kapcsolatos kérdésed van, kezdd velünk!

2023 áprilisától kezdődően a KIFOR a romániai Eurodesk hálózat egyik információ-szolgáltató csomópontja. Ennek keretében egy Eurodesk munkatárs gondoskodik arról, hogy fiataljaink első kézből értesüljenek az európai ifjúsági lehetőségekről, valamint az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület programjairól.

Az Eurodesk egy olyan, az Európai Bizottság támogatásával működő európai ifjúsági információ-szolgáltató hálózat és együttműködési keret, melynek 37 országban több mint 2100 regionális és helyi partnere van. Az ezekben az irodákban dolgozó szakemberek fiataloknak és a velük foglalkozóknak nyújtanak telefonos, e-mailes és személyes információ-szolgáltatást az európai oktatási, képzési és kulturális kérdésekről.

A romániai Eurodesk hálózatot az Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale intézményen belül működő Eurodesk Románia koordinálja, mely többek között megyei mobilitási tanácsadókon keresztül végzi a tevékenységét. Kolozs megye képviselője, Árkosi Mariann Kinga a KIFOR-ral együttműködve végzi tájékoztató tevékenységét.

Célunk az ifjúsági infomáció-szolgáltatás minőségének javítása, biztosítva, hogy minél több fiatal hozzáfér a különböző nemzetközi képzési programokhoz, szakmai gyakorlatokhoz, önkéntességi kezdeményezésekhez, ösztöndíjakhoz és pályázati kiírásokhoz. Eurodesk csomópontként, a KIFOR tájékoztató, információs, tanácsadó, fejlesztő és felvilágosító szolgáltatásokat biztosít online és offline térben. Elkötelezetten segítünk megtalálni a személyre szabott megoldást, kihasználva az épp aktuális forrásokat.

Bővebb információ az Eurodesk romániai hálózatáról: https://www.eurodesk.ro/

Bővebb információ az aktuális forrásokról: mariann.arkosi@eurodesk.eu