5. alkalommal is Családi Majális a Törökvágáson

Az eseményt Enyedi Tamás nyitotta meg, aki elmondta, hogy a rendezvényük leginkább a fiatal családosokat célozza meg, de egész Kolozs megyének jó kikapcsolódási lehetőséget nyújt. Kiemelte, hogy idén második alkalommal is bekapcsolódnak a MayDay’s programsorozatba, amelynek célja, hogy továbbvigye az ifjúsági főváros szellemét. A május az a hónap, amely próbálja tovább vinni azt a pörgést és zsongást, ami az ifjúsági főváros velejárója.

A következőkben Tasnádi Márta, a rendezvény főszervezője ismertette a programot, amelynek összeállításában leginkább a gyerekekre fektették a hangsúlyt. Olyan egész napos programokkal várják a családokat, mint például a játszóház, bábelőadás, játszóház bohóccal és lovaglás. A színpadi programok sem maradnak el, többek között fellép a Tordatúri néptánccsoport, valamint a Családi Majális főfellépője a Tárkány művek.

A sajtótájékoztatót két kiemelt program ismertetésével zárták. Marosán Csaba Versek kicsiknek és nagyoknak című előadásának érdekessége, hogy másképpen hallgatja és éli át azt egy gyerek vagy el felnőtt. A rendezvényen majd tombolát is lehet vásárolni, amellyel fesztiválbérletet valamint Családi Majális ajándékcsomagot nyerhetnek a szerencsések.

A szervezők nagy szeretettel várnak minden érdeklődőt 2017. május 20.án a Családi Majálisra, melynek helyszíne a Törökvágás.