Sikeresen zárta a Kolozsvári Magyar Napokat a KIFOR!


A KIFOR programkínálatát pénteken, azaz augusztus 18-án, a Pedagógus Fórum indította, ahol idén, immár második alkalommal teremtettük meg a környezetet a pedagógusok találkozására, alternatív képzésére.

A Pedagógus Fórum meghívottja Kalóz János György volt, aki előadása elején  kiemelte, nagy örömére szolgál részese lenni a fórumnak, hiánypótló kezdeményezésnek titulálva ezt. Segítségével megtudhattuk, hogy mivel is foglalkozik az addiktológus, melyek a drogfogyasztás veszélyei, hogyan segíthetünk azoknak akik már bajba vannak és mit kell tennie a pedagógusnak és szülőnek, hogy a fiatalok ne lépjenek erre az útra.

Másnap azaz, augusztus 19-én, sor került az év első Köz/Élet/Tér beszélgetésére is ahol Oláh Emesével, Kolozsvár alpolgármesterével, valamint Vákár Istvánnal, a Kolozs Megyei Tanács alelnökével arról beszélgettünk, hogy mit is jelent a Kolozsvárnak fesztiválvárosnak lenni, melyek azok az előnyök és hátrányok amelyek ebből a titulusból származnak.

Augusztus 20-án, újból a fesztiváloké volt a főszerep. A második Köz/Élet/Tér beszélgetésen, fiatal önkormányzati képviselőket kérdeztünk arról, hogy hogyan is lehet márkázni egy települést fesztiválokkal és nagyobb rendezvényekkel.

A KIFOR programjaira összesen 80 érdeklődő látogatott ki a három nap alatt, akik a rendezvényeik alatt rengeteg új információval gazdagodhattak. Az események fő támogatója a Communitas Alapítvány és Kolozs Megye Tanácsa voltak.