Majálisozni hívjuk a kolozsváriakat

A már hagyományos Családi majális az előző évekhez hasonlóan színes programkínálattal várja a kolozsvári és a Kolozs megyei magyar családokat, kicsiket és nagyokat egyaránt a Törökvágáson, május 14-én, 11 órai kezdettel. A rendezvény fő célja a magyar családok számára egy találkozási helyet biztosítani ezáltal is összefogva a magyar közösséget.

 „A majális minden évben kb. 1500 résztvevőt számlált, remélhetőleg az idén is hasonló érdeklődés lesz majd a programok iránt. A KIFOR egyre több tagszervezetet és partnerszervezetet szeretne bevonni a rendezvény megszervezésébe. A Családi majális központi témája a családok és a családalapítás, ez az az ügy, mely által az eseményt becsatornázzuk a MayDays ifjúsági rendezvénysorozatba.” – mondta Enyedi Tamás, KIFOR alelnök

„Az önkormányzat nagy hangsúlyt fektet az ifjúsági rendezvények támogatására. Így az elmúlt években támogatta a Családi majális megszervezését is. A Családi majálisra a KIFOR többször tett le sikeresen pályázatot az önkormányzathoz. De nem csak anyagi támogatást nyújt az önkormányzat, az is egy fontos szempont, hogy ott vannak az engedélyeztetéskor és elősegítik az engedélyek határidőn belüli megkapását. Valamint a szervekkel való jó kommunikáció is sokat tud segíteni a szervezőknek, hisz a bürokrácia gyakran megnehezíti az ifjúság munkáját. Ezekkel tudtunk az idén is segíteni a majális megszervezésében. – összegzett Geréd Imre, kolozsvári tanácsos.

„Idén több partner szervezet kapcsolódott be a szervezésbe és még színesebb programkínálattal várjuk a kolozsvári és a Kolozs megyei magyar családokat, kicsiket és nagyokat egyaránt.  A gyerekekre kiemelt figyelmet fordítunk, több programponttal is őket célozzuk meg, mint például az arcfestés, bábszínház, cserkészjátékok, művészbemutató, a zsonglőr játszóház, úszás oktatása víz nélkül, amíg ők élvezik a lovas íjász bemutatót, vagy sétalovaglást, tűzzsonglőrök produkcióját, egymás társaságát, vagy akár a néptáncbemutató által nyújtott élményt.

Több néptánccsoport és zenekar is képviseli magát, a néptánccsoportok közül az Apró Bogáncs, Kis Bogáncs, gyalui Tulipántos és a tordaszentmihályi néptánccsoportot. Az előadók közül Deák Albi zenekarát és Tokos Csongor és Harmadik zenekarát emelném ki. A fiatalok számára a The Phoenix zenekar nyújt egyedülálló élményt. A rendezvény ingyenes mindenki számára és lehet vásárolni tombolát, amivel értékes ajándékcsomagot lehet nyerni– mondta Tasnádi Márta a Családi majális főszervezője.

A programot a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.