Fiatal önkormányzatisok kezdhetik el a munkát

A Kolozs megyei és Kolozsvári RMDSZ-nek egyaránt sikerült javítani a négy évvel ezelőtti eredményeken. Kolozsváron 5 tanácsos közül, Rácz Levente ifjúsági jelölt a negyedik helyen jutott be az önkormányzati testületbe. A Kolozs Megyei Tanács esetében az ifjúsági jelöltek közül hárman is mandátumot szereztek, így Deák Ferenc, korábbi KIFOR elnök, Enyedi Tamás és Szőcs Endre személyében hangsúlyos képviselete van a megye ifjúságnak. 

A megyében ezen kívül Aranyosgyéresen Szabó Róbert került be a városi tanácsba. További települések, ahol fiatal jelöltek jutottak mandátumhoz Bálványosváralja, Aranyosegerbegy, Körösfő, Magyargorbó valamint Tordaszentmihály.

Ezek az eredmények összhangban vannak az Magyar Ifjúsági Értekezlet országos célkitűzésével, hiszen Kolozs megyében is sikerült erősíteni az ifjúsági képviseletet és ebben szerepe van az országos szervezet összehangolt kommunikációjának és szakmai segítségének. Ugyanakkor fontos kiemelni azokat a tapasztalatokat, amelyeket a korábban tisztégben lévő fiatal önkormányzatisok révén sikerült megosztani az új jelöltekkel. Az ő négy éves munkájuk volt a garanciája a mostani fiatalításnak.

Köszönettel tartozunk a Kolozs megyei RMDSz-nek a megelőlegezett bizalomért, hogy befutó helyre kerülhettek az ifjúság jelöltjei és az önkénteseknek, azoknak a fiataloknak, akik rengeteg munkát, időt és energiát fektettek be a siker érdekében. Továbbra is partnerként kívánunk dolgozni az RMDSZ-szel a Kolozs megyei magyar közösség érdekében, hiszen az összefogás az egyik alapfeltétele a sikereknek. A legnagyobb köszönet azonban a Kolozs megyei magyarokat illeti, amiért bíztak bennünk és nem bízták a véletlenre a magyar érdekképviseletet. A munkát folytatjuk, építjük Kolozs megyét.